Burgemeester Close: ‘Géén nieuw rapport over rellen Brussel, wel follow-up’

© Belga

Er komt geen nieuw rapport van de Algemene Inspectie rond de rellen in Brussel, maar wel een follow-up van het rapport.

Dat laat woordvoerster Maïté Van Rampelbergh van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) vrijdag weten in een reactie op het bericht in de Mediahuis-kranten dat er een nieuw rapport is besteld.

Tijdens de vergadering tussen burgemeester Close en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) werden verschillende punten besproken. Een daarvan was het opstellen van een vervolgrapport door de betrokken partijen, zoals de Brusselse korpschef, de federale politie en de Stad Brussel.

‘Het heeft geen zin om een nieuw rapport te laten opstellen door de Algemene Inspectie, maar we moeten nu kijken hoe we hier verder uit kunnen leren om de werking te optimaliseren’, vertelt Van Rampelbergh.

Close en Jambon maakten tijdens de vergadering nog twee voornemens die beide partijen willen verwezenlijken. Zo willen ze het mechanisme voor de samenwerking tussen de Brusselse en federale politie verder op punt stellen om rellen te vermijden. Ook nemen ze zich voor om samen een plan van aanpak bij rellen of onaangekondigde risicovolle gebeurtenissen op te stellen. Dat bestaat nog niet in België.

Partner Content