Di Rupo: ‘Dat Labille zich bezighoudt met Solidaris’

© BelgaImage

‘Dat meneer Labille zich bezighoudt met zijn eigen organisatie.’ Zo reageert PS-voorzitter Elio Di Rupo maandag in La Dernière Heure op de uitspraken van zijn partijgenoot Jean-Pascal Labille, de voormalige federale minister en de huidige secretaris-generaal van de socialistische mutualiteiten (Solidaris). Die gaf zaterdag in Le Soir te kennen dat hij niet gelooft dat de PS een nieuw elan kan vinden met Di Rupo aan het hoofd.

‘Labille bij Solidaris, Bodson bij de FGTB en Di Rupo bij de partij. Ik denk dat het dan voor iedereen een stuk rustiger zal zijn’, zegt Elio Di Rupo. Die benadrukt dat hij niet wil reageren op de uitspraken van Jean-Pascal Labille.

Thierry Bodson, de secretaris-generaal van de Waalse FGTB, had laten weten dat hij zich aansluit bij de verklaringen van topman van Solidaris. ‘Hoe is het mogelijk om het dynamisme en de vernieuwing van het kader binnen te PS niet op te merken?’, vraagt Di Rupo zich voorts af. ‘Een groot aantal jongeren speelt er een erg belangrijke rol.’

De PS-voorzitter geeft daarnaast aan dat hij nog niet beslist heeft of hij al dan niet zal deelnemen aan de betoging van dinsdag in Brussel tegen de pensioenhervormingen van de regering-Michel, maar dat hij die wel steunt.

‘De vakbonden hebben gelijk om te proberen de bevolking bewust te maken, want wat er aan het gebeuren is, is onvoorstelbaar’, aldus de oud-premier. ‘Deze regering is het wettelijke pensioen aan het vernietigen.’

Partner Content