Steven Vanackere (CD&V): ‘Voorstel van Hendrik Bogaert is dom’

Steven Vanackere © Belga

CD&V-senator Steven Vanackere is niet te spreken over het voorstel van zijn partijgenoot Hendrik Bogaert voor het invoeren van een verbod op het dragen van grote en zichtbare religieuze tekens. Vanackere spreekt van een ‘dom voorstel’.

CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert lanceerde maandag het voorstel om het dragen van ‘grote en zichtbare religieuze tekens voor religies met meer dan 5 procent aandeel van de bevolking’ te verbieden. Dat verbod is volgens hem nodig om onze vrije en inclusieve samenleving te vrijwaren. Vanuit de eigen partij krijgt Bogaert weinig openlijke steun. Zo benadrukte partijvoorzitter Wouter Beke dat het standpunt van Bogaert afwijkt van dat van de partij en distantieerde ook vicepremier Kris Peeters zich van het voorstel. CD&V-senator Steven Vanackere spreekt van een ‘dom voorstel’.

‘De allergie tegenover iedereen die een gelovige overtuiging niet wil of kan verstoppen is volstrekt onverdraagzaam en in strijd met de godsdienstvrijheid en vrijheid van overtuiging’, stelt Vanackere op Facebook. ‘Ik heb er het raden naar waarom Hendrik Bogaert met zo’n uitschuiver de aandacht zou willen opeisen’, klinkt het nog.

Partner Content