Geen Belgische militairen onder slachtoffers taliban-aanval op Afghaanse legerbasis

Afghaanse soldaten houden de wacht bij een legerbasis een dag nadat minstens 140 soldaten en officieren omkwamen bij een aanval in Mazar-i-Sharif © REUTERS

Bij de taliban-aanval vrijdag op een Afghaanse legerbasis nabij Mazar-i-Sharif, in het noorden van Afghanistan, werden geen Belgische militairen getroffen. Dat heeft het ministerie van Defensie zaterdag gezegd.

Goed vijftig Belgische militairen verblijven in kamp Marmal, dichtbij de luchthaven van Mazar-i-Sharif. Ze maken deel uit van een NAVO-missie van 13.000 soldaten om de Afghaanse veiligheidstroepen op te leiden. De Belgen staan onder het commando van Duitsland, verantwoordelijk voor het noorden van het land.

Vrijdag vielen talibanstrijders een legerbasis in de buurt van Mazar-i-Sharif aan, tijdens het gebed. Minstens 140 soldaten en officieren kwamen om, en zeker 160 militairen liepen verwondingen op.

Maar er waren geen Belgische of Duitse militairen onder de slachtoffers, zeiden respectievelijk het Belgische en het Duitse ministerie van Defensie zaterdag.

De woordvoerder van het Belgische leger kon niets zeggen over de afstand tussen de aangevallen legerbasis en de plaats waar de Belgische militairen verblijven.

Partner Content