Palestijnse premier ontsnapt nipt aan explosie

© Reuters

Vlakbij het konvooi van de Palestijnse premier Rami Hamdallah is een explosief ontploft, op het moment dat de wagens van het konvooi de grens met de Gazastrook overstaken. Ook Majed Faraj, het hoofd van de inlichtingendienst, maakte deel uit van het konvooi.

De Palestijnse premier Rami hamdallah brengt een vrij uitzonderlijk bezoek aan de Gazastrook voor de inhuldiging van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie. Toen zijn konvooi de Gazastrook binnenreed, ging vlakbij een explosief af.

Wafa, het agentschap van de Palestijnse Palestijnse Autoriteit (PA), zegt dat Hamdallah en ‘moordpoging’ heeft overleefd. De PA, die door Fatah gecontroleerd wordt, acht de radicale Palestijnse beweging Hamas verantwoordelijk voor de bomaanslag. Niemand raakte ernstig gewond bij het voorval.

Fatah – dat met de PA de Westelijke Jordaanover controleert – en Hamas, de machtigste Palestijnse fractie in de Gazastrook, hadden in oktober vorig jaar nog een verzoeningsakkoord bereikt. Het doel van dat akkoord was om een uniform leiderschap in de beide Palestijnse gebieden tot stand te brengen. Maar de uitvoering van de overeenkomst verloopt sindsdien extreem moeizaam.

Palestijnen onderzoeken de plaats waar het explosief ontplofte.
Palestijnen onderzoeken de plaats waar het explosief ontplofte.© Reuters
Palestijnse premier ontsnapt nipt aan explosie
© Reuters

Partner Content