Schoten afgevuurd bij incident op militaire luchthaven in oosten van Engeland

Amerikaanse vliegtuigen op de vliegtuigbasis van Mildenhall © Belga

Op de militaire luchthaven Mildenhall in het oost-Engelse Suffolk heeft zich maandag een zwaar incident voorgedaan. De politie heeft berichten daaromtrent bevestigd.

Volgens het Britse persbureau PA zou een auto hebben geprobeerd de toren van de luchthaven te rammen. Elders luidde dat hij probeerde de toegangspoorten te rammen. De openbare omroep BBC en de commerciële zender ITV hebben bericht dat Amerikaanse soldaten schoten hebben afgevuurd.

De zenders Sky, BBC en ITV meldden dat de luchhaven om 14.00 uur Belgische tijd in ‘lockdown’ is geplaatst. Mensen moeten in hun kantoor blijven, de lichten dienen uit, deuren op slot en rolluiken of blinden moeten dicht. Mensen is gevraagd de zone te vermijden. Het ministerie van Defensie heeft volgens ITV berichten bevestigd dat de politie iemand heeft gearresteerd. Volgens de BBC zou die iemand verwondingen hebben opgelopen.

De beveiliging van RAF Mildenhall is toevertrouwd aan Britse militaire politie en gewapende Amerikaanse bewakers. De Amerikaanse luchtmacht gebruikt de basis als een transporthub, als standplaats voor een vloot KC-135 tankvliegtuigen, en voor speciale operaties, weet de BBC. Er werken zowat 3.200 militairen en 400 tot 500 Britse burgers. Volgens SkyNews is de luchthaven samen met die van het naburige Lakenheath de jongste paar jaren reeds met terreur bedreigd.

Partner Content