Urbain Vandormael

Hét overheersende thema op de voorbije Brussels Motor Show was de sterk toegenomen belangstelling voor de voor- en nadelen van elektrische aandrijving. Daarbij valt op dat de constructeurs beloftes doen die zij niet (kunnen) waarmaken en dat dé politiek doelstellingen oplegt die niet haalbaar zijn. En dat alles met slechts één doel voor ogen: de echte waarheid te maskeren.

Zenith werkte samen met Land Rover aan de creatie van een exclusief horloge om de herinterpretatie van de Defender als auto-icoon voor de 21e eeuw te vieren: de Defy 21 Land Rover Edition.

De 98ste editie van de Brussels Motor Show, die geopend was voor het publiek van 10 tot 19 januari, sloot zondagavond weer zijn deuren. Volgens organisator Febiac hebben meer dan een half miljoen mensen de hallen van Brussels Expo bezocht.

Urbain Vandormael

Voor dag tien van de Brussels Motor Show 2020 verwachten de organisatoren opnieuw een bomvolle Brussels Expo voor wat nu al een geslaagde editie wordt genoemd. De bezoekersaantallen liggen in de lijn van de verwachtingen, de interesse van de particuliere klant en beheerders van grote wagenparken voor elektromobiliteit is duidelijk gestegen, zo blikt topman Luc Bontemps van organisator Febiac terug.

De bezoekers van het Autosalon keken zaterdag af en toe vreemd of zelfs misnoegd op, want de radicale klimaatactivisten van Extinction Rebellion hielden er verschillende kleine acties op de vele standen van de automerken. De talrijk aanwezige politie voerde de actievoerders meteen geboeid af.

Vandaag doen de trailmotoren het erg goed, maar voor puristen zijn ze te zwaar, te krachtig en te duur geworden. Mash lanceert de X-Ride Classic, een eenvoudige endurotrail die op het Autosalon in Brussel zijn wereldpremière viert. Hij is er nog tot zondag 19 januari te zien.

Urbain Vandormael

Het laatste wapenfeit van MG dateert van 2005, het jaar waarin MG Rover Group de boeken neerlegde. Het failliet van de Engelse autogroep betekende ook het voorlopige einde van MG. Na een afwezigheid van 20 jaar op het Europese vasteland maakt het roemrijke Engelse automerk immers zijn rentree, weliswaar onder de vlag van het Chinese SAIC.

De nieuwe generatie van de Opel Insignia staat momenteel onder de spots in Brussel en Opel toont er de snelle GSi-versie als wereldpremière. Het gaat om een flamboyante rode versie voor liefhebbers van karaktervolle breaks.

In een poging om steeds exclusiever te worden, lanceert Maserati een bijzondere versie, de 'Royale', een naam tot de verbeelding spreekt.