Trends

BMW-CEO Oliver Zipse: 'Elektrische mobiliteit zal enorm groeien'

BMW opende vandaag zijn centrum voor elektrischebatterijentechnologie in München. "Dit is slechts een start. De elektrische mobiliteit zal een enorme groei kennen. Vanaf volgend jaar zal ons elektrisch aanbod jaarlijks met 30 procent stijgen. Dat is de hoogste groei ooit. Wij willen de beste van de wereld zijn." Dat zegt Oliver Zipse, de CEO van BMW, bij de opening.

Nieuw contract VDL NedCar met BMW

Bij de fabriek van VDL NedCar in het Nederlandse Born, vlak bij de Belgische grens, zullen ook na 2023 BMW's van de band rollen. VDL heeft onlangs een nieuwe overeenkomst hierover gesloten met de Duitse autofabrikant, bevestigde een woordvoerder van VDL de berichtgeving op de website van de Limburger.

Originele accessoires voor Jaguar E-Type

Jaguar Classic herintroduceert de originele E-Type-gereedschapsset, die zo voor het eerst in bijna vijftig jaar weer verkrijgbaar wordt. Een echt hebbeding voor oldtimerliefhebbers.

Autoworld eert Britse automerken

De tweejaarlijkse eindejaarsexpo van Autoworld brengt dit keer een hommage aan de Britse automerken. Vanaf 13 december 2019 staat het museum aan het Jubelpark twee maanden lang in het teken van 'So British! cars & lifestyle'.

Skoda stelt nieuwe Octavia voor

Het Tsjechische VW-merk onthulde zopas de vierde generatie van zijn Octavia. Die bestseller is als vijfdeursberline en break verkrijgbaar en krijgt nu ook een hybride aandrijving.

BMW X5 hybrid is terug

BMW blaast de plug-in hybride X5 nieuw leven in. Deze stekkerhybride wordt niet aangedreven door de tweeliter viercilinder motor, maar wel door een potige drieliter zescilinder motor, die beter past bij de status van deze auto. Hij staat binnenkort al bij de dealer.

Start to Race met Carlier Racing

Met feestdagen in aantocht is het weer uitkijken naar leuke en originele cadeau-ideetjes. Zo biedt Carlier Racing spannende circuitdopen aan in een echte racewagen op Circuit Zolder.

Elektrische Seat Mii kost 21.990 euro

Seat lanceert met de Mii Electric zijn eerste volledig elektrische model en maakt deze groene technologie ook zeer betaalbaar met een aankoopprijs van 21.990 euro.

Volkswagen start productie ID.3 in Zwickau

Tijdens een ceremonie met bondskanselier Angela Merkel ging in de fabriek Zwickau de productie van de 100% elektrische ID.3 van start. Dit wordt binnenkort de grootste productiesite voor elektrische auto's in Europa.

Vijfde Interclassics Brussels: hommage aan grote Italiaanse designers

Urbain Vandormael

Van 15 tot en met 17 november heeft in Brussels Expo de vijfde editie plaats van Interclassics Brussels. Die is dit keer gewijd aan vijf van de meest legendarische autodesigners ooit. Verdeeld over vier Heizel-paleizen gaat het om een unieke collectie van zeldzame en peperdure klassiekers van de hand van Pininfarina, Bertone, Zagato, Touring en Ghia. Wie goed bij kas is, kan hier ook de oldtimer van zijn dromen op de kop tikken.

Elektrische Vespa haalt voortaan 70 km/u

Deze week presenteert het bekende Italiaanse scootermerk Vespa in Milaan een evolutie van zijn 100% elektrische tweewieler. Hij krijgt extra vermogen zodat hij breder kan worden ingezet.

Aston Martin DBX

Op 20 november onthult Aston Martin de definitieve versie van zijn eerste SUV-model, de DBX, ontdaan van alle camouflage. In tussentijd krijgen we al een glimp van het verfijnde interieur van deze Aston te zien. Door voor een aangepast chassis te kiezen, konden de ontwerpers van de DBX ook het interieur aanpassen aan de specifieke behoeften van SUV-liefhebbers. Dankzij de royale wielbasis kon men de binnenruimte optimaliseren met behoud van klassieke proporties en een lage daklijn.

Kia Futuron toont glimp van de toekomst

Kia heeft zopas de Futuron onthuld, het gaat om een conceptversie van een volledig elektrisch aangedreven SUV met coupétrekjes die bovendien autonoom zal kunnen rijden op niveau 4.

Audi R8 RWD

Audi gaat een achterwielaangedreven versie bouwen van de R8. Deze aanpak werd eerder al gebruikt voor de competitieversie (R8 LMS GT4) en vorig jaar werd er al een gelimiteerde serie gecommercialiseerd van deze achterwielaangedreven variant.