Renault huldigt nieuw designcentrum in Shanghai in

De directie van de designafdeling van de Renault Groep zet zijn internationaliseringsstrategie verder met de opening van het "Renault Design Center Shanghai", het zesde designcentrum ter wereld van de Franse constructeur.

De nieuwe Range Rover Evoque behaalt 5 EuroNCAP sterren

De compacte Britse SUV Range Rover Evoque behaalde 94 % voor de bescherming van volwassen inzittenden - de hoogste score voor een Jaguar of Land Rover tot nog toe - en 87 % voor de bescherming van jonge passagiers achterin.

Moet Fiat fuseren om te overleven?

Urbain Vandormael

Fiat viert dit jaar zijn 120ste verjaardag, maar dat gebeurt minder feestelijk en uitbundig dan gebruikelijk. FCA (Fiat/Chrysler) maakt namelijk wel nog winst maar is slecht gewapend voor de toekomst. Het autoconcern heeft de voorbije jaren (te) weinig geïnvesteerd in alternatieve aandrijvingssystemen. Wil FCA op termijn overleven, is het aangewezen op een partner die deze toekomsttechnologie wel in huis heeft.

DataNews

Tesla haalt de Model 3 van 35.000 dollar offline

Tesla haalt de basisversie van de Model 3 die 35.000 dollar kost al na enkele weken uit het online aanbod. Nochtans was die versie van het nieuwe, kleinere, Teslamodel lang aangekondigd. Wie de basisversie van 35.000 dollar toch in zijn garage wil, moet naar de dealer of telefonisch bestellen, meldt de Amerikaanse wagenbouwer.

Tesla haalt de Model 3 voor 35.000 dollar offline

Tesla haalt de basisversie van de Model 3 die 35.000 dollar kost na enkele weken reeds uit het online aanbod. Nochtans was die versie van het nieuwe, kleinere, Teslamodel lang aangekondigd. Wie de basisversie van 35.000 dollar toch in zijn garage wil, moet naar de dealer of telefonisch bestellen, meldt de Amerikaanse wagenbouwer van topman Elon Musk in een blogbericht.

RACB Conduct leent leswagen

De RACB lanceert Conduct, een nieuw autorijlesconcept waarbij men speciaal aangepaste auto's met twee pedalensets kan huren om vrije autorijlessen te geven.

Mercedes lanceert AMG CLA 35

Ook de Mercedes CLA krijgt zijn sportieve en potente AMG 35 variant met een 306 pk sterke 2 liter-turbo onder de motorkap, waarmee een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,9 seconden mogelijk is.

Nieuwe Aston Martin Valhalla voor 2021

In 2021 brengt Aston Martin een nieuwe sportwagen met middenmotor uit die wellicht een goede 1.000 pk zal produceren, de naam Valhalla zal krijgen en ruim 1 miljoen euro zal kosten.

Renault onthult K-ZE in China

Vorig jaar toonde Renault in Parijs een prototype van een elektrische stads-SUV. Weldra onthult het Franse merk de productieversie van de K-ZE op het Autosalon van Shanghai.

Opel lanceert nieuwe Vivaro in België

Opel biedt de derde generatie van zijn bestelwagen aan voor een startprijs van 21.800 euro exclusief btw. De Vivaro is leverbaar als bestelwagen, dubbele cabine, Combi of platform cabine.