Mercedes stelt dat dieselmotor 'futureproof' is

De voorbije jaren kwam de dieselmotor - deels terecht - negatief in de aandacht omdat de emissiewaarden niet strookten met de opgegeven data. Vandaag geeft Mercedes aan dat er weldegelijk een toekomst is voor dieselmotoren, met dank aan een doorgedreven nabehandeling van de uitlaatgassen.

Peugeot start groot elektrisch offensief

Peugeot kondigt aan dat het vanaf nu drie belangrijke modellen met elektrische aandrijving beschikbaar stelt op de Franse thuismarkt. Zowel de volledig elektrisch aangedreven e-208, als de 3008 Hybrid, tot de 508 en 508 SW Hybrid kunnen potentiële klanten vandaag bestellen.

Volkswagen gaat samenwerken met Northvolt AB

Volkswagen start eerstdaags met ID., een nieuw merk dat uitsluitend elektrische voertuigen gaat bouwen. Om de erg ambitieuze productiecijfers te realiseren heeft de Duitse constructeur ook waanzinnig veel batterijen nodig en daarom investeert het Duitse merk vandaag ?900 miljoen in het Zweedse Northvolt AB.

BMW toont nieuwe touring

De nieuwe BMW 3-Serie staat al enkele maanden in de showroom en voor BMW is het hoog tijd om ook de populaire breakversie van deze bestseller te tonen. De nieuweling koppelt andermaal dynamische rijprestaties aan praktische aspecten zoals de grotere bagageruimte.

Isuzu D-Max bekroond als meest milieuvriendelijke pick-up

De titel voor de milieuvriendelijkste pick-up van het jaar werd in de wacht gesleept door de Isuzu D-Max. Deze award wordt jaarlijks toegekend door het Duitse automagazine VerkehrsRundschau aan de pick-up die als meest energie-efficiënte uit de tests komt.

Coyote viert 10de verjaardag in België

Coyote Systems Benelux, een dochteronderneming van Coyote System International, werd in 2009 opgericht. Tien jaar later telt dit rijhulpsysteem bijna 1.600.000 gebruikers in ons land.

Volkswagen meeting in Eghezée

Op zondag 16 juni verzamen Volkswagens en daarvan afgeleide versies voor een feestelijke meeting in Eghezée, in het Naamse Haspengouw.

De Porsche-familie wordt groter en sportiever

Urbain Vandormael

Porsche blijft verbazen. De geschiedenis van de Duitse sportwagenbouwer gaat terug tot 1947 en bestaat uit een aaneenschakeling van ups en downs. Het van oorsprong Oostenrijks familiebedrijf is uitgegroeid tot het paradepaard van de grote Volkswagen Group en verkoopt ondertussen meer SUV-modellen dan sportwagens. Met die kanttekening dat de Cayenne en Macan qua prestaties en rijplezier een zeer hoog sportwagenniveau bezitten. Getuige daarvan de nieuwe Cayenne Coupé.

Eerste glimp van Gordon Murray T.50

De befaamde designer Gordon Murray toont een eerste schets van zijn nieuwe T.50 hypercar die in 2022 op de markt zal komen. Onder het fraaie koetswerk schuilt een V12 Cosworth-GMA die 659 pk zal leveren!

BMW opent in Mexico nieuwe fabriek voor 3-Reeks

De Duitse autobouwer BMW heeft zijn eerste fabriek in Mexico geopend, waar de 3-Reeks gebouwd zal worden. Het Duitse bedrijf investeerde meer dan een miljard dollar (887 miljoen euro) in de bouw van de fabriek in het centrum van Mexico.

Porsche verliest rechtszaak over design van 911

In de strijd om de designrechten van de legendarische sportwagen Porsche 911 is een klacht van Porsche door het EU-gerecht in Luxemburg afgewezen. De octrooien op het ontwerp, die het design van de wagen beschermen, zijn terecht opgeheven, omdat ze zich niet genoeg onderscheiden van eerdere versies, zo oordeelden de rechters.

Renault frist Koleos op

De Renault Koleos onderging een bescheiden facelift en kreeg meteen een uitgebreidere uitrusting en een nieuwe generatie zuinigere en pittigere Blue dCi-motoren.