Europa onderzoekt verbod op insectenvergif dat in onze voeding opduikt

Kristof Clerix

De pesticiden chloorpyrifos en chloorpyrifos-methyl worden aangetroffen in 5,5 procent van alle onderzochte voedingsstalen in de EU. Dat blijkt uit gegeven van het Europese Voedselveiligheidsagentschap. De komende maanden beslist Europa of de pesticiden van de markt moeten verdwijnen.

'CD&V kan helemaal niets gaan doen in een paars-groen kabinet'

Herman Matthijs (UGent, VUB)

Professor Herman Matthijs bestudeert het voorstel van Paul Magnette om een paars-groene regering met CD&V te vormen. 'Wat kunnen de Vlaamse christendemocraten eigenlijk gaan zoeken in een paars-groen kabinet?', vraagt Matthijs zich af. 'Niets!'

Buitenlandse verpleegkundigen laten België links liggen

Voor het eerst sinds 2013 daalt het aantal buitenlandse verpleegkundigen in ons land. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, waarover De Tijd zaterdag bericht. De zorgsector probeert al jaren de tekorten op te vangen met buitenlands personeel.

DataNews

Tv-zenders verklaren Proximus de oorlog

De vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Ze nemen het niet dat de telecomgroep haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.

Wie herbergt de dolende N-VA in het Europees Parlement?

Kamiel Vermeylen

De N-VA is slachtoffer geworden van haar eigen afwachtende houding in het Europees Parlement. De partij van lijsttrekker Geert Bourgeois wilde vóór 26 mei alle deuren openhouden voor fractievorming. Maar hoe langer Bourgeois wacht, hoe meer deuren zich sluiten. Zelfs bij de liberale ALDE-fractie. 'We hebben N-VA niet nodig, dus waarom zouden we dat risico nemen?'