N-VA wil ziekteverlofregeling voor parlementsleden aanpassen

© Belga

Als het van N-VA afhangt, moet de ziekteverlofregeling van parlementsleden gelijkgeschakeld worden met de regeling voor andere Vlamingen. ‘Nu is er nog maar één beroepsgroep over die wel een volledig loon krijgt uitbetaald tijdens ziekte en dat zijn we zelf’, aldus N-VA-fractieleider Matthias Diependaele.

Zowel op federaal als op Vlaams niveau zijn er plannen om de ziekteverlofregeling van ambtenaren aan te passen. De uiterst linkse partij PVDA hekelde dinsdag nog het feit dat de parlementsleden intussen wél kunnen blijven genieten van een gunstige regeling. Dat is meten met ’twee maten en twee gewichten’, aldus Peter Mertens.

N-VA-fractieleider Matthias Diependaele wil dat debat alvast aangaan. ‘In de overtuiging dat we zelf het goede voorbeeld moeten geven, zou ik voorstellen dat we hierover kortelings de koppen bij elkaar steken en dit principe ook voor onszelf gelijk schakelen met wat we vragen van de Vlamingen. We zullen daarvoor initiatieven nemen om daar naartoe te werken’, aldus Diependaele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content