Louis Theroux stelt nieuw boek en film voor in Leuven

De bekende documentairemaker Louis Theroux komt op 15 november naar Leuven om zijn nieuw boek 'Geen taboe voor Theroux. Zijn persoonlijke memoires' voor te stellen, net als de avant-première van zijn nieuwste film 'Selling Sex'.

Requiem voor homo sapiens

De Reactor

De openingszin van De onbewoonbare aarde liegt er niet om: 'Het is erger dan je denkt, veel erger'. David Wallace-Wells, milieu- en wetenschapsjournalist bij het New York Magazine, beschrijft en documenteert de door de mens veroorzaakte rampen op overtuigende wijze.

Stoffige vrouwenthrillers

Lukas De Vos

Er waart een sluipende ziekte in thrillerland. Veel te dikke boeken. Lengte moet gebrek aan plot verhelen. En dat pakt meestal onprettig uit.

Stefan Brijs verrast met een intimistisch liefdesverhaal

Lezers kennen Stefan Brijs van de grote verhalende historische romans als De engelenmaker en Post voor mevrouw Bromley. Dit jaar verrast de schrijver vlak voor zijn vijftigste verjaardag met een intimistisch liefdesverhaal. In Zonder liefde (Atlas Contact) geven twee gekwetste zielen, Ava en Paul elkaar lessen in de liefde. Wij spraken met de in Andalusië wonende Brijs over deze twist in zijn oeuvre.