Wie herbergt de dolende N-VA in het Europees Parlement?

Kamiel Vermeylen

De N-VA is slachtoffer geworden van haar eigen afwachtende houding in het Europees Parlement. De partij van lijsttrekker Geert Bourgeois wilde vóór 26 mei alle deuren openhouden voor fractievorming. Maar hoe langer Bourgeois wacht, hoe meer deuren zich sluiten. Zelfs bij de liberale ALDE-fractie. 'We hebben N-VA niet nodig, dus waarom zouden we dat risico nemen?'

Boris Johnson gelooft in nieuw brexitakkoord met EU: 'Ik wil geen no deal'

Boris Johnson, de favoriet in de race naar het Conservatieve partijleiderschap en Downing Street 10, ijvert niet voor een brexit zonder akkoord, maar voor een aanpassing aan het huidige verdrag tussen aftredend premier May en Brussel. Een nieuwe regering, 'met een nieuw mandaat, een nieuw optimisme en een nieuwe vastberadenheid' is daartoe in staat, gelooft hij.

Spanje: PSOE en Podemos zijn het eens over 'samenwerkingsregering'

De vorming van een nieuwe regering in Spanje is een stap dichterbij gekomen. Als leider van de linkse alliantie Unida Podemos (UP) maakte Pablo Iglesias bekend met de socialistische waarnemend premier en formateur Pedro Sachez een 'samenwerkingsregering' te zijn overeengekomen.

Juncker moet opnieuw zijn rijbewijs halen

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker moet opnieuw zijn rijbewijs halen wanneer hij in november zijn functie neerlegt, zegt hij. De Luxemburger heeft immers sinds 2009 niet meer achter het stuur gezeten.

'Eurofobie is in het VK doorgeschoten naar leugens en bedrog'

Lia van Bekhoven

En ze zijn vertrokken: de campagne van de Britse Conservatieven voor een nieuwe partijleider en premier ging deze week van start. 'Als de wedloop naar Downing Street 10 een ding bevestigt, dan is het dat de fantasten de halve wereld hebben,' zegt Lia van Bekhoven.