May: 'Verenigd Koninkrijk moet de EU zo snel mogelijk met een akkoord verlaten'

De Britse premier Theresa May blijft erbij dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zo snel mogelijk moet verlaten, met een akkoord. Na een intense brexit-top in Brussel keert ze woensdagnacht terug naar Londen met uitstel tot 31 oktober op zak, maar een Britse sortie kan ook vroeger als ze het Britse parlement ertoe kan bewegen een brexit-akkoord goed te keuren.

May houdt vast aan brexit voor 22 mei; Macron speelt het hard

De Britse premier Theresa May is nog altijd vast van plan de Europese Unie te verlaten voor 22 mei, zodat de Britten geen Europese verkiezingen moeten organiseren. Dat zei ze woensdag bij haar aankomst op de extra Europese brexit-top in Brussel. Ondertussen vergaderen de 27 Europese staatshoofden en regeringsleiders verder over de duur van het uitstel.

Uit het magazine

Wat heeft de Europese Unie de voorbije vijf jaar voor u gedaan?

Jeroen de Preter en Han Renard

Door alle kritiek op de Europese Unie wordt vaak vergeten dat Europa ook zorgt voor een goede bescherming van zijn consumenten, strenge regels oplegt op het vlak van voedselveiligheid en ambitieuze klimaatdoelen stelt. Met de Europese verkiezingen in aantocht ging Knack op zoek naar een aantal in het oog springende Europese maatregelen die een positieve impact hebben op ons dagelijks leven.