Foto

In beeld: Stromboli ontwaakt onder laag as

Het Italiaanse eiland Stromboli, waar de gelijknamige vulkaan woensdag uitbarstte, is donderdag wakker geworden onder een dikke laag as. De vulkaan is opnieuw rustig, alle toeristen hebben wel het eiland verlaten. Blusvliegtuigen doen hun best om het vuur te doven dat op verschillende plaatsen ontstaan is door rondvliegend lava en brandende stenen. Het dorpje Ginostra, vlakbij de vulkaan, is volledig bedekt onder het as. De brandweer is bezig met het verwijderden van het goedje.Stromboli ligt in de Middellandse Zee, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Sicilië. Bestijgen mag enkel met een gids. Slechts een vijfhonderdtal mensen woont permanent op het eiland, maar in de zomer komen er veel toeristen. Een van hen kwam woensdagnamiddag om het leven door vallend puin nadat de vulkaan twee keer as gespuwd had tot twee kilometer hoog. Wetenschappers en inwoners verzekeren dat de vulkaan opnieuw rustig is en dat een nieuwe uitbarsting niet in de verwachtingen ligt.

Sportmagazine

In beeld: volksfeest in Toronto na eerste NBA-titel

In de Canadese metropool Toronto barstte vanochtend (donderdagnacht lokale tijd) een groots straatfeest los, nadat basketbalteam Toronto Raptors zijn eerste NBA-titel veroverde, na een 4-2 zege tegen de Golden State Warriors in de finaleserie. Het is ook de eerste NBA-titel ooit voor een Canadees team. In Jurassic Park, de zone waar fans de beslissende wedstrijd op een groot scherm konden volgen, ging iedereen uit zijn dak van vreugde. Lees ook: De historische basketbaltitel is niet alleen goed nieuws voor Toronto, maar ook voor de NBA.

Knack Weekend

In beeld: het eindejaarsdefilé van de Antwerpse Modeafdeling

In Antwerpen hebben de studenten van de Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten hun jaarlijkse defilé gehouden. De show markeert voor veel studenten een ijkpunt in hun carrière en trekt modeprofessionals uit binnen- en buitenland. De Modeafdeling, onder leiding van Walter Van Beirendonck, heeft internationaal nog steeds een enorme reputatie.

In beeld: De Langste Dag

Verdrink of sterf! Dat was het advies dat de 150.000 soldaten van de geallieerde troepen n de vroege ochtend van 6 juni 1944 kregen toen ze Hitlers 'Atlantikwall' aan de kusten van Normandië moesten doorbreken. Die 'verdedigingsmuur' strekte zich uit van Noorwegen tot Zuid-Frankrijk. Een echte muur was het niet, maar eerder een aaneenschakeling van verstevigde bolwerken, bunkers, strandbarricaden, geschutstellingen en mijnen. Het landingsgebied bestond uit vijf kuststroken, met de codenamen Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword.

In beeld: Londenaars zetten Trump op gouden toilet

Betogende Londenaars hebben duidelijk laten blijken dat ze het staatsbezoek van de Amerikaanse president Donald Trump niet op prijs stellen. Ze haalden onder meer lookalikes, een opblaasbare oranje baby-Trump en een gouden toilet van stal.

In beeld: de winnaars en verliezers van de verkiezingen

N-VA moest tijdens de verkiezingen van 26 mei flinke klappen incasseren, net als CD&V, Open VLD en SP.A. Vlaams Belang profiteerde, Groen en PVDA zijn de winnaars in tweede orde. Na een zware campagne kwamen de emoties zondagavond los.

In beeld: waar liefde verboden is

In 72 landen, van Kameroen en Ghana tot Maleisië en Rusland, kunnen holebi's, transpersonen en interseksuele mensen zwaar in de problemen komen door simpelweg te zijn wie ze zijn. Op sommige plekken riskeren ze een boete of gevangenisstraf, op andere foltering of zelfs de doodstraf. Dat is wat fotograaf Robin Hammond wil aanklagen met zijn project Where Love Is Illegal, waarvoor hij tientallen mensen fotografeerde die niet ongestraft kunnen uitkomen voor wie ze zijn en van wie ze houden.

In beeld: 's werelds grootste ziekenhuis voor valken

Het Abu Dhabi Falcon Hospital is het grootste en meest geavanceerde ziekenhuis voor valken ter wereld. Het ziekenhuis, dat elk jaar zo'n 6000 valken ontvangt, heeft individuele kamers met airconditioning voor meer dan 200 vogels. De vlucht van een valk raakt al stevig verstoord door verlies van één enkele slagpen. In de Verenigde Arabische Emiraten is de valkenjacht een oude traditie.