DataNews

Belgisch eHealth-platform valt in de prijzen

Op de Sharing and Reuse Conference, een evenement om hergebruik en samenwerking tussen overheden op het vlak van ICT te stimuleren, is een Belgisch overheidsplatform in de prijzen gevallen. Het eHealth-platform kreeg erkenning als samenwerkingsinitiatief met de grootste maatschappelijke impact in Europa.

Knack Weekend

We eten elke week een balpen aan plastic

Een nieuwe studie van WWF leert ons dat de mens wekelijks vijf gram plastic binnenkrijgt, ofwel het gewicht van een creditcard. De milieuorganisatie roept met klem op oplossingen te vinden voor de wereldwijde plasticvervuiling.

Arts en scepticus Wim Betz overleden

Wim Betz, professor-emeritus huisartsgeneeskunde aan de VUB en kritische stem tegenover alternatieve geneeswijzen, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt SKEPP, de vereniging waarvan hij 29 jaar geleden aan de wieg stond.

Condoomgebruik daalt door hiv-remmers

Meer dan tweeduizend Belgen krijgen remmers om zich tegen hiv te beschermen, maar in die groep lijkt het condoomgebruik terug te lopen en gaan andere soa's ongeremd rond.

'Anti-aging is "fake medicine"'

Guy T'Sjoen & Marleen Finoulst

Zogenaamde anti-agingtherapieën klinken sensationeel, maar zijn pseudowetenschap met potentieel ernstige gezondheidsschade tot gevolg, schrijven Guy T'Sjoen (UZ Gent) en Marleen Finoulst (Bodytalk). 'De gezondheidsrisico's zijn veelvuldig, je betaalt je blauw en verjongen doe je al helemaal niet.'

Zo leerden de Duitsers gezonder eten: 12 voedingstips

Trui Engels

De wetenschapsjournalist Bas Kast ploeterde zich doorheen de belangrijkste studies van de voorbije jaren over voeding en ontpopte zich onverwachts tot de Duitse Pascale Naessens. In zijn boek formuleert hij zijn belangrijkste conclusies voor een gezond voedingspatroon.