In China is een derde persoon gestorven aan de mysterieuze longziekte. Dat hebben de autoriteiten maandag gemeld. Er werden ook ongeveer 140 nieuwe gevallen van het virus vastgesteld, wat de ongerustheid in het land nog verder doet toenemen.

De Europese Commissie wil een 4.000-tal gevaarlijke chemicaliën in tatoeage-inkt bannen. Dat bevestigt de Commissie aan het Duitse persagentschap dpa. De plannen veroorzaken protest bij tatoeëerders, omdat de Commissie ook twee veelgebruikte blauwe en groene pigmenten viseert.

Dat hebben de autoriteiten donderdag gezegd. Het gaat om een 69-jarige man die woensdag overleed in Wuhan, aldus de gezondheidscommissie van die stad. De ziekte werd vorige maand voor het eerst vastgesteld in Wuhan.

Trends
Tom Braekeleirs

De volgende federale minister van volksgezondheid moet ervoor zorgen dat medische apps, zoals Fibricheck en MoveUp, eindelijk worden terugbetaald. De meerkosten lopen wellicht op tot 20 à 30 miljoen maar dat is een peulschil als je weet hoeveel winst de toename in het gebruik van medische apps voor de maatschappij zou opleveren. Uiteindelijk betekenen minder ziekenhuisopnames minder medische kosten. Iedereen heeft hier baat bij. Dat zegt Tom Braekeleirs, directeur van BlueHealth Innovation Center (BHIC).