Kerk niet onder indruk van ‘bloedende hostie’ in Aalst

© iStock

Het bisdom van Gent reageert zeer afwachtend nadat een tweehonderd jaar oude hostie van een Alsterse priester spontaan is beginnen ‘bloeden’.

De Aalsterse priester Eric Jacqmin (64) zegt dat een tweehonderd jaar oude hostie in zijn huiskapel spontaan is beginnen ‘bloeden’. Hij is er heilig van overtuigd dat hij een mirakel meemaakte, maar het Gentse bisdom is iets minder enthousiast. Dat staat woensdag in De Morgen.

Volgens de priester kleurde de hostie op 7 juli plots rood. “Negen maanden eerder had ik een tinnen monstrans met een hostie erin gekregen van de eigenares van het huis waarin ik woon”, zo klinkt het. “Zij had hem van een antiquair in de buurt, die zegt dat de hostie 200 jaar oud is en afkomstig is van de zusters van het klooster in Nijvel.” De hostie was “al die tijd afgesloten met tin en glas, zodat niemand eraan kon”, benadrukt de priester, die er zeker van is dat zich een wonder heeft voltrokken.

Jacqmin is geen lid van het bisdom Gent, maar van het priesterbroederschap van de Heilige Pius X, dat terug wil naar de letter van de Bijbel. Het bisdom reageert in elk geval zeer afwachtend. “Om een wonder te laten erkennen, moet je door een lange procedure. Er komt een onafhankelijke commissie met wetenschappers aan te pas. Voorlopig is dat hier allemaal niet aan de orde”, zegt Peter Malfliet. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content