'Geen enkele kunstenaar doet deze job voor het geld'

Serge Baeken

Huistekenaar van Knack Serge Baeken schreef zijn bedenkingen over de geplande besparingen in de cultuursector neer in een lange Facebook-post. Hieronder kan u een passage lezen. 'We zouden alles kunnen droogleggen en leven in een schrale woestenij.'

Hoe Hilde Crevits meer mensen met een migratieachtergrond aan de slag wil krijgen (video)

Jan De Meulemeester

Hilde Crevits lanceert een pilootproject om 800 werkzoekenden met buitenlandse roots via individuele begeleiding aan een job te helpen. 'Het is heel verwonderlijk dat zo veel mensen met een migratieachtergrond zo moeilijk aan de slag geraken, ook al hebben ze een universitair diploma', zegt de nieuwe Vlaams minister van Werk (CD&V) aan Knack.

Audi-topman Bram Schot vertrekt

De CEO van de Duitse luxewagenbouwer Audi, Bram Schot, verlaat het bedrijf eind maart 2020. Hij zal opgevolgd worden door Markus Duesmann, zo heeft Audi vandaag bekendgemaakt.

MoneyTalk

Records op de beurzen: wanneer doet Europa mee?

Daan Killemaes

Terwijl de Amerikaanse beurzen de records aan elkaar rijgen, blijven de Europese aandelen nog ver achterop. Heeft Europa recht op een inhaalrace, of zijn Amerikaanse aandelen te ver vooruitgelopen op de economische realiteit?

Kardinaal De Kesel: 'Veel mensen hebben het gevoel er niet bij te horen, niet mee te tellen'

In de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal van Brussel is vrijdagmorgen zoals elk jaar op 15 november, Koningsdag, het Te Deum gezongen. Koning Albert, koningin Paola en prins Lorenz woonden de plechtigheid bij. Kardinaal Jozef De Kesel noemde 'het schandaal van de armoede' in zijn homilie 'een enorme uitdaging voor politici en burgers'. Andere grote uitdaging volgens de aartsbisschop van Mechelen-Brussel is 'het samenleven in eerbied voor elkaars verscheidenheid'.

Trends

Bekaert sluit fabrieken in Maleisië en VS

Staaldraadproducent Bekaert gaat door de verminderde vraag naar staaldraadtoepassingen en de felle concurrentie en invoerrechten op die markt twee fabrieken sluiten. Een in Maleisië en een in de Verenigde Staten.

Catalaanse separatisten verschijnen pas op 16 december voor raadkamer

De verschijning van de Catalaanse politici Lluis Puig en Antoni Comin voor de raadkamer is uitgesteld naar 16 december. De advocaten van de twee Catalaanse separatisten hebben het uitstel verkregen om hun zaak zo samen te laten behandelen met die van de voormalige Catalaanse premier Carles Puigdemont.

Trends

Federale formatie: het wordt wachten tot 2020

Alain Mouton

Maandag brengt informateur Paul Magnette een eerste verslag uit aan de koning. De PS-voorzitter liet vorige week weten al wat optimistischer te zijn. Toch zal er voor Nieuwjaar niet veel bewegen op het federale front. Eerst moet er duidelijkheid zijn over wie de nieuwe voorzitter wordt in verschillende partijen. En dan moet het echte onderhandelen van een regeerakkoord nog beginnen.