Vrede kan de natuur ernstige schade toebrengen

Frauke Decoodt

Toen de Colombiaanse regering en de guerrillabeweging FARC eind 2016 een vredesakkoord ondertekenden, juichten wetenschappers omdat ze de biodiversiteit zouden kunnen onderzoeken in voordien ontoegankelijke gebieden. Maar die gebieden worden vandaag aan een recordtempo vernietigd. Waar liep het mis?

Pompeo: 'VS zal vrijheid van scheepvaart in Straat van Hormuz garanderen'

De Verenigde Staten zullen de passage door de strategische Straat van Hormuz garanderen, zo verzekerde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zondag. Hij beschuldigde Iran er ook van verantwoordelijk te zijn voor het neerschieten van een Amerikaanse drone door Houthi-rebellen in Jemen.

Organisatoren tellen 2 miljoen manifestanten bij protesten in Hongkong

In Hongkong nemen volgens de organisatoren bijna 2 miljoen mensen deel aan het protest tegen een intussen opgeschort wetsontwerp, dat uitleveringen mogelijk zou maken aan landen waarmee geen uitleveringsverdrag werd gesloten. Het gaat om het grootste protest sinds de stad in 1997 opnieuw tot China behoort.

Europa onderzoekt verbod op insectenvergif dat in onze voeding opduikt

Kristof Clerix

De pesticiden chloorpyrifos en chloorpyrifos-methyl worden aangetroffen in 5,5 procent van alle onderzochte voedingsstalen in de EU. Dat blijkt uit gegeven van het Europese Voedselveiligheidsagentschap. De komende maanden beslist Europa of de pesticiden van de markt moeten verdwijnen.

Hong Kong maakt zich op voor nieuwe massabetoging

In Hongkong verzamelen tienduizenden mensen zich voor een nieuwe grote betoging tegen de inmiddels opgeschorte omstreden uitleveringswet met China. De organisatie hoopt dat het opnieuw een gigantische manifestatie wordt.