Tienduizenden mensen komen op straat in Hongkong

In Hongkong zijn zondag opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen, precies zes maanden nadat de protestbeweging begin juni ontstond. De betoging van zondag -omgedoopt in Human Rights Day- is de grootste in weken. De demonstranten blijven aandringen op meer democratie in de stadstaat.

Opnieuw geweld tussen Gaza en Israël

Zaterdagavond zijn vanuit de Gazastrook opnieuw raketten afgevuurd op Israël. Israëlische vliegtuigen voerden vergeldingsbombardementen uit op installaties van Hamas.

Noord-Korea haalt zwaar uit Europese landen, waaronder België

De vertegenwoordiging van Noord-Korea bij de Verenigde Naties (VN) vindt het niet meer nodig om gesprekken te voeren met de Verenigde Staten over nucleaire ontwapening. Tegelijk wordt zwaar uitgehaald naar verschillende Europese landen, waaronder België.

Iran maakt gevangenenruil met VS bekend

In Iran is een Chinees-Amerikaans onderzoeker vrijgelaten die verdacht wordt van spionage in het land. Tegelijk werd in de VS een Iraanse wetenschapper vrijgelaten, zo bevestigen beide landen.

Evo Morales reist naar Cuba voor medische afspraak

Voormalig Boliviaans president Evo Morales, die op 10 november ontslag nam en sindsdien in Mexico in ballingschap verbleef, is vrijdag naar Cuba gereisd. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten laten weten via Twitter.

Greta Thunberg: 'We mogen niet langer wachten'

Klimaatactiviste Greta Thunberg is in Madrid, waar ze deelneemt aan een grote klimaatbetoging ter gelegenheid van de internationale klimaatconferentie die in de Spaanse hoofdstad bezig is.

Greta Thunberg in Madrid aangekomen voor klimaatbetoging

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is vrijdag per trein aangekomen in Madrid, waar ze zal deelnemen aan een grote klimaatbetoging ter gelegenheid van de internationale klimaatconferentie die in de Spaanse hoofdstad bezig is.