‘Minstens 80 doden bij etnisch geweld in Congo’

ARCHIEFBEELD: Martin Fayulu, presidentskandidaat, 6 december 2018. Het etnische geweld komt er enkele dagen voor normaal langverwachte presidents- en parlementsverkiezingen worden georganiseerd in de Democratische Republiek Congo. De vrees bestaat dat die verkiezingen zullen uitmonden in geweld. © Reuters

Bij etnisch geweld in de provincie Mai-Ndombe in het noordwesten van Congo, zijn zeker tachtig doden gevallen. Dat berichten ooggetuigen. Het persagentschap Reuters heeft het over meer dan honderd doden.

Het etnische geweld in het doorgaans rustige Mai-Ndombe brak zondag uit. Aanleiding zou de begrafenis van een hooggeplaatste van de Banunu-stam geweest zijn. Hij stierf in Kinshasa, maar zijn stamleden wilden hem begraven in zijn thuisprovincie. Maar dat zou door de gouverneur zijn verboden. Daarop kwam het tot gevechten tussen de Banunu-stam en de Batende.

Het etnische geweld komt er enkele dagen voor normaal langverwachte presidents- en parlementsverkiezingen worden georganiseerd in de Democratische Republiek Congo. De vrees bestaat dat die verkiezingen zullen uitmonden in geweld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content