Hoe onderscheid je een echte bekentenis van een valse?

Het bekennen van een misdaad die je niet hebt gedaan, is helaas geen zeldzaam fenomeen, aldus Eva Scherlippens van Mensenkennis.be. Daarom is het van belang dat de echtheid van een bekentenis kan bepaald worden. Maar hoe?

Finland wil in 2035 al klimaatneutraal zijn

Finland wil al over vijftien jaar klimaatneutraal zijn. Een coalitie van vijf partijen heeft daarmee een van de meest ambitieuze klimaatdoelstellingen ter wereld goedgekeurd.

Uit het magazine

Moet de natuur rechten krijgen?

Dirk Draulans

Door menselijke activiteit zijn een miljoen planten en dieren met uitsterven bedreigd. Om haar impact terug te schroeven, moet de mensheid zichzelf opnieuw uitvinden. En waarom zouden we de natuur geen rechten geven?

Hoe de mens een nieuwe ijstijd tegenhield

In Hoe gaan we dit uitleggen beschrijft De Correspondent-journalist Jelmer Mommers een van de grootste problemen van onze tijd: klimaatverandering. Knack biedt u graag een fragment aan.

DataNews

NASA wil in 2020 apparatuur op de maan zetten

Voor het eerst sinds de jaren 70 zijn de Verenigde Staten van plan om apparatuur naar het maanoppervlak te sturen. Dat moet in 2020 en 2021 gebeuren, in aanloop naar een bemande maanmissie in 2024, aldus de NASA vrijdag.