Video | Wetenschap

Wat Zegt de Wetenschap: Hoe kan de gemeente ervoor zorgen dat nieuwe en oude Vlamingen zich thuis voelen?

Ongeveer eenvijfde van de Vlamingen is van buitenlandse afkomst. Maar een land wordt niet vanzelf een vrolijke, bonte multiculturele mix… Oude Vlamingen voelen zich vaak niet meer thuis in hun eigen stad en nieuwe Vlamingen voelen zich niet welkom of aanvaard. Stadssocioloog Stijn Oosterlynck vertelt of steden en gemeenten iets kunnen doen om een samenhorigheidsgevoel te creëren. Wat zegt de Wetenschap hierover?

Professor Stijn Oosterlynck is stadssocioloog en coördinator van het onderzoekscentrum Oases aan de Universiteit Antwerpen. Hij doet onderzoek naar onderwerpen die te maken hebben met steden, armoede en diversiteit. Stijn Oosterlynck wilt een wetenschappelijke bijdrage leveren aan het debat over een betere samenleving en mee beleidsmakers op weg helpen.

Voor de grote lokale verkiezingsdebatten van Knack en Radio 1 ging de Universiteit van Vlaanderen op zoek naar wat de wetenschap zegt over de verschillende onderwerpen die de campagne beheerst hebben, en die op de debatten aan bod zullen komen. Schrijf je hier gratis in.

Partner Content